Autor |
Zpráva |
Tunel
Anonymní
|
|
Máte někdo zkušenosti s nehomologovanými světly? Technická, atd... Upravil jsem blatník a nasekal na to Koncovku a blinkry popsané "pouze pro sportovní ůčely". Asi problém, co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strycek Fido
Anonymní
|
|
Moje osobni zkusenost je,ze pokazdy jinak.Puvodni VT 600,taky nemela homologovany svetla a blinkry a na TK uplne v pohode.Za to na banditoj me vyhodil kvuli blinkrum,dokonce mi meril metrem delku blinkru.Byla to stejna STK,ale pokazdy jinej typek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jára Cimrman
Věk: 71
Motorka: BMW R1100R
|
|
Fido má pravdu, ledacos projde, ALE!!!!!Světtla mají mít evropskou homologaci, tudíž E v kroužku a číslo státní zkušebny 1-Německo, 9-ČR třeba 20-Polsko atd. Když se nic nestane, dobrý, jezdi s čím chceš ale trefí tě auto a narazíš na típka ten řekne že tě neviděl nebo že neviděl že blikáš a soudní znalec se neptá jak to svítilo, neměl jsi homologované světlo a seš v Proto tam radši mám to co tam má být M.P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HondaMCH
|
|
|
|
|
Jerry
President
Věk: 56
Motorka: VT750C
|
|
Co se týče světel a brzd držím se homologace. Jestli jsi je kupoval v Y-shopu mají do jedněch světel homologované paraboly se skly. Tak jsem to řešil já a výsledná cena byla o malinko nižší než u origo homologovaných.
Slyšel jsem případ, kdy holčina jela za sluného dne na skůtru po městě a mezi zaparkovanými auty ji pod kola vběhla holčička. Došlo k zraněnění holčičky a skůtr na trsátka. Rodiče byli movitější, dali to právníkovi, tan se v tom začal vrtat. A ejhle, dívčina měla nehomologované tmavé plexi na přilbě, právník začal tvrdit že nebylo schválené, tudíž holčičku nemohla vidět.
A závěr? Dívčinu to stálo spoustu peněz a skůtr na šrotišti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jíťa
Věk: 42
Motorka: M1800R
|
|
Chci pořizovat VTX 13tku z Ameriky... po dotažení se dělá homologace pro EU či co... budu kvůli tomu muset kupovat nový světla, blinkry a kdo ví co ? To snad ne...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Johny
Věk: 46
Motorka: VT 750 C2
|
|
Já jsem byl teď na technický a kroutil se, že nemám vyraženou homologační značku na laďácích - nakonec jsem to ukecal, ale jak psal Fido - záleží na koho narazíš.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lexani
|
|
|
|
|
Jára Cimrman
Věk: 71
Motorka: BMW R1100R
|
|
Tlak na STK vzrůstá, protože to co kolikrát projde technickou je k smíchu a STK nám bude čím dál víc šlapat na krk. Doba kdy jsem tam zajel jen s papírama je nenávratně v M.P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Johny
Věk: 46
Motorka: VT 750 C2
|
|
Jo, to je pravda - ten chlapik mi říkal, že teď se zatim na detaily moc nedbá, ale je jen otázkou času, kdy se přitvrdí .. takže
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tunel
Anonymní
|
|
Hmm. Takže asi takhle. Potřebuju koncový světlo, zadní blinkry, pak boční kryty, zadní blaťas a plasty kolem krku. Všechno je to takový "unavený". Kdyby bylo něco z toho, byl bych vděčen.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HondaMCH
|
|