Autor |
Zpráva |
Jirka Šponar
Anonymní
|
|
Ahoj,
po návštěvě vašeho stánku na výstavišti v Holešovicích v Praze, přidávám na radu příspěvek do fóra i já.
V létě 2008 jsme na 2 Hondách Shadow projeli západní Evropu o délce trasy 8750km za 3 týdny cesty. Evidovaná průměrná spotřeba při jízdě cca 80 km/h byla 3,8 litrů/100 km. Cesta vedla Německem, Francií, Španělskem a Portualskem až na Gibraltar. A poté zpět po jižním pobřeží přes Španělsko, Andoru, Francii, Monako, Itálii, Německo až do České republiky.
Fotky z celé naší cesty naleznete na této adrese:
http://picasaweb.google.com/jiri.sponar/EvropaMOTO072008#
Letošní rok máme naplánováno se podívat po Itálii na jih až k Sicílii, a poté přelodit se do Chorvatska. Řídítkám a dobému počasí zdar!!
Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jára Cimrman

Věk: 72
Motorka: BMW R1100R

|
|
No tak tomu říkám vyjížďka, pěkný fotky, určitě supr zážitky, co dodat. M.P.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Petr

Věk: 58
Motorka: VT1100 C3

|
|
moc hezký a inspirující
|
|
|
|
      |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Honza P

Věk: 66
Motorka: VT750C2

|
|
Pánové tak tomu říkám pořádná vyjížďka,mooc pěkný fotky, také jsem loni cestoval něco kolem 2000 km - Rakousko ,Itálii, Švýcarsko ,Německo a zpět domů , projeli jsme Alpy Passo dello Stelvio , jo tak tam jsou pěkný zatáčky, bohužel toto jsem zdolal ne na Hondě,, ale na 50 let staré Jawě,
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Pepa

Věk: 67
Motorka: VT 600 SHADOW

|
|
Zdravím cestovatele,
to jste mi dali velkou inspiraci pro můj rodinný klan. Nádherné prostředí a fotky.
S pozdravem
Pepa H.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Saints

Věk: 44
Motorka: Honda Shadow VT750 C4

|
|
Pekna cesta, pekne fotky ....
Nahodu ste niekde nenapisali clanok o tejto ceste? Najkrajsie miesta, ake boli cesty, kde ste byvali, ci ste mali dake tecnicke problemy (napr. defekt), kolko ste denne presli atd.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
Jast

Věk: 80
Motorka: Honda VT 600 C PC21

|
|
Ahoj Jirko.
Rád bych ty fotky taky rád viděl , ale nejde mě to otevřít, nevím proč?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jára Cimrman

|
|
Musíš mít z Googlestažený program Picasa3 a pak budeš teprve M.P.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jára Cimrman

|
|
MILOSLAV POHL napsal: | Musíš mít z Google stažený program Picasa3 a pak budeš teprve M.P. |
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
BEECH
jednatel

Věk: 68
Motorka: VT 1100 ACE

|
|
moc hezký, držím palce všem cestovatelům, ať jim vždy vše vyjde
|
|
|
|
_________________ Over the bridge where you start to believe
Down at the edge of the rainbow
Dark is the night though it's in another time
Follow the light of your shadow
|
|
 |
     |
 |
Jirka Šponar
Anonymní
|
|
Jan Postránský napsal: | Ahoj Jirko.
Rád bych ty fotky taky rád viděl , ale nejde mě to otevřít, nevím proč? :xPekna cesta, pekne fotky .... |
Firefox verze 3 bez problémů, verze 1 nezvládá tolik funkcí (info o snímku, možnost stažení..), ale na zobrazení to stačí. V Internet Exploreru verze 6 to . Že se album nezobrazí je možná také pro malou přenosouvou rychlost internetu - přesněji velká prodleva (to se mi také často stává, potom jen čekám a čekám).
Saints napsal: |
Pekna cesta, pekne fotky ....
Nahodu ste niekde nenapisali clanok o tejto ceste? Najkrajsie miesta, ake boli cesty, kde ste byvali, ci ste mali dake tecnicke problemy (napr. defekt), kolko ste denne presli atd. |
Bohužel článek jsme nikde nenapsali, ale rád tady zodpovím případné otázky Nejhezčí město byla Paříž, jelikož tam jsme dá se říct pobyli nejvíce. Přespávali jsme levných hotelech (hostelech), které jsme ale předem nijak nerezervovali a ani nezjišťovali, kde jaké jsou. Do Paříže jsme přijeli navečer - tak okolo 18h. Na okraji Paříže zrovna jeden hotel byl, takže ubytovat, umýt se, najíst atd... no a trošku natáhnout záda po tom celém dni za řidítkama a tak okolo 21 hodiny se projet do centra. Dopadlo to tak, že naše natáhnutí zad bylo až do 2 ráno ... nicméně okolo 3. hodiny jsme dojeli pod Eiffelovku, kde na nás jako turisty koukali střežící vojáci se samopaly jako blbý. Další moc hezké místo byl Gibraltar - prostě slunečná Anglie. Policisté jako z Mr. Beana, to samé telefonní budky nebo poštovní schránky.
Technické problémy přímo na Hondě byl jen jeden. Vařící chladící kapalina v kolonách Paříže. A to bych rád varoval i ostatní - čas od času pohněte lopatkami ventilátoru, jelikož já mezi obrubou a lopatkou měl kamínek štěrku. Tudíž se ventilátor netočil, pojistka rozpojila a bylo bez chlazení. Kromě toho jsem nespočetněkrát uvařil navigaci pod fólii na tankvaku.
Denně jsme urazili od 150 km do 450 km dle trasy a místa zastávek. V průměru máme na den 350 km.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Pepino

Věk: 58
Motorka: VT 1100 sc32

|
|
Jak jsem říkal -stačí sem dát odkaz.
Pěkný výlet.
P.S-Po Paříži doporučiji jezdit mezi autama ,jsou na to zvyklí a mají rádi velké motorky-vlastní zkušenost-bomba ježdění
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
NAVI

Věk: 35
Motorka: Honda - VT 600 Shadow

|
|
Moc pěkný, taka by mě zajímalo kolik jste deně najeli a co cestovní problémi jestli vůbec nějaký byli?
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Vojda

Věk: 59
Motorka: VT750