Autor |
Zpráva |
Pavel
Anonymní
|
|
Ahoj motorkáři tohoto klubu.Často tady nakouknu co nového řešíte nebo organizujete.Pokud někdo tady nahodí nějaké téma nebo jak vy říkáte vlakno tak se hned ozve spousta nápadu a připomínek.Už jsem se díval i v compu zda něco nevičtu a nikoho neznám,kdo by mi dal jasnou odpověď.Tak jsem se rozhodl obrátit na vás zda někdo z vás nepracuje u bezpečnostní agentůry.Celý příběh se odehráva kolem mé moto.Někdy sednu na mou shadow a projedu se do práce zaparkují a je zle!!! Jeden magor z ochranky pokud má službu ten den, snad ze závisti nebo nevím proč mě hned požádá o dechovou zkoušku a když jdu z práce tak mě požádá o nahlednutí do osobního zavazadla tak jmenuje můj batůžek.Když se ho zeptám co by se vlezlo do evidentně prázného batůžku tak mi odpoví ,,třeba šroubek matka cokoliv".V firmě, kde pracuji se vyrábějí obaly z papírové lepenky, které rozměrově by nevešly ani do nákupního vohíku.Toto mi dělá jednou až dva krát týdně,podle toho jakou má zrovna službu.Chtěl jsem se touto cestou zeptat zda nevíte jestli má na to právo nebo se to může brát jako šikana.Mám 47let a je mi to nepříjemné ,známi mají názor, že má na to právo ,že jednou týdně to není šikana.Na jaře budu zvažovat zda vyrazit do práce na moto nebo né ,až mám klid.Rád bych věděl váš názor.Pokud se někdo k tomu tématu vyjádří budu moc rád a díky předem. Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jára Cimrman

Věk: 72
Motorka: BMW R1100R

|
|
Pravdou je že zákon o bezpečnostních agentůrách v podstatě neexistuje, pravidla si více či méně vykladají po svém a podle toho to taky vypadá. Mušíš to brát tak že ve většině případu to je sbírka pitomců kterým se nechce dělat a navíc tomu všemu nahrává krize a to že se lidi bojí o místa je bohužel lehce zneužitelné. Já se svojí povahou bych právě takovýmu blbovi naopak velmi zdvořile dával najevo jak si jeho kontroly vážím a jak je důležitá, stál bych v pozoru při foukání do trubičky, ochotně chodil s batohem obráceným naruby asi bych ho oslovoval Šefe nebo Šerife, myslím že by ho to časem přešlo. Bohužel nejhorší srážka je s volem M.P.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jerry
President

Věk: 57
Motorka: VT750C

|
|
Jestliže je to ostraha podniku v kterém pracuješ, a najal ji majitel či vedení firmy, právo na to asi mají.
Já bych jim asi oplácel stejnou mincí. Jednou bych měl v baťůžku cihlu nebo třeba suášený hov.o. Na všechno bych chtěl potvrzení už při vjezdu do objektu, aby jsem nemohl být nařčen z krádeže. Pravdou je, že ti pak mohou zřejmě zamezit vjezd do objektu, nebo ti dělat jiné potíže.
Jak ví, že ten nebo onen šroubek na motorce není kradený, nebo že jsi si motorku nepostavil z kradených dílů?
Teď vážně:
Foukání do trubičky je podle mne věc tvého nadřízeného, ale třeba v Temelíně se prý také fouká, jinak tě dovnitř nepustí.
Tyto kontroly by měli podle mne být uvedeny v nějakém vnitřníám řádu. Možná stížnost.Jde také o to jak jsou kontrolováni ostatní. Napsat si přesně data, kdy jsi byl kontrolován a jak, a potom to odeslat spolu s jménem nebo číslem pracovníka ochranky.
16.2 mám ve škole právo a tak když nezapomenu, zeptám se.
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
major

Věk: 61
Motorka: VT 750 C

|
|
Firma, která si najímá agenturu ke střežení svého majetku , ve smlouvě většinou konkrétně a přesně definuje , co od střežící firmy vyžaduje. Na základě této smlouvy by na daném střežícím místě měly být směrnice nebo nějaké pokyny pro činnost tohodle danýho človíčka. Např. , že namátkově nahlédne do auta, tašky, batohu atd, nebo že kontroluje každého a kompletně. Pro tebe je těžké poznat a zjistit, jestli nějaké směrnice má a jestli to co dělá je v pořádku. Jediná rada , co mně napadá je, vést si přehled o kontrolách tebe a jiných spolupracovníků a až z toho bude jasné, že jde jen po tobě, pak přišel čas na stížnost. S testem na požití alkoholu je pravda, že je to věc tvého nadřízeného, ale ten ji může delegovat a pověřit tím někoho jiného......např střežící agenturu, ale všechno by to mělo být stanoveno a uvedeno v té směrnici...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jerry
President

|
|
A ta směrnice musí být někde alespoň k nahlédnutí.
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
major

|
|
Mám obavu, že mu celou směrnici někdo ukáže....možná nějaké obecné části.V té směrnici asi bude i jak a kdy a kam chodí a jak často atd, takže tyto pokyny a úkoly jsou určitě nezveřejnitelné. Možná v pracovní smlouvě by měla být nějaká věta o tom, že souhlasí s tím, že bude podrobován nějakým kontrolám a prohlídkám, ale v tomto si nejsem jist.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Boža

Věk: 70
Motorka: Schadow VT 1100

|
|
Človíčku Pavle, píšeš, že Ti je 47, tak si musíš pamatovat, že nejdůležitejší v podniku byl vrátný a uklízečka. Při IQ 50 dotyčných osob,se nemůžeš divit vůbec ničemu. Opravdu vyzkoušené je hovno v ubrousku. Na dotaz co nesete, odpovíš hovno. Ať si šáhne dovnitř. Fakt jsme to vyskoušeli asi v roce 1981 na jednu vrátnou a od té doby jsme měli pokoj.
Zdar Tvému konání.
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
major

|
|
Tvé řešení Božo je asi nejlepší, hihi
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Klárka

Věk: 39
Motorka: VT600 C

|
|
HOVNO V UBROUSKU MĚ OPRAVDU ROZESMÁLO,,,,,
|
|
|
|
_________________ Klárka - Míra
|
|
 |
      |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Vojda

Věk: 58
Motorka: VT750

|
|
Mužu tě uklidnit u nás to dělají také, dýchat a kontrola tašek baglu prostě všeho a nedej bože že zapíská počítač tak jdeš do kumbalu a tam tě skoro svléknou mají na to nárok od toho tam jsou bejvá to nařízené od vedení. určitě tam někde nebo někdo bude mit nějaký papír co a jak asi bych zašel na perzonální ty by to měly vědět ber to s nadhledem vesměs si znich stejně děláme legraci firma si je platí a bohužel někteří to asi u vás moc žerou to víš dej blbci moc a pak vidíš jak to dopádá. a kdyby byl moc dotěrnej tak mu jí hned jednu nandej řekni že tě obtěžoval a moc se tulil a oni už si snim poradí
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
BEECH
jednatel

Věk: 68
Motorka: VT 1100 ACE

|
|
_________________ Over the bridge where you start to believe
Down at the edge of the rainbow
Dark is the night though it's in another time
Follow the light of your shadow
|
|
 |
     |
 |
Honza_C

Věk: 66
Motorka: Kawasaki VN 1500 Clasic Tourer

|
|
Ahoj Pavle.
V minulým zaměstnání jsem měl bezpečnostní agenturu na starosti. Běžně to funguje tak, jak tady vlastně už všichni psali. Firma má smlouvu s agenturou a v nějakým dodatku, směrnici atd. je přesně specifikováno co a jak mají dělat. To Ti asi nikdo neukáže a myslím, že na to ani nemáš nějaký nárok. Druhá věc je ta, že všechno v podniku se řídí nařízeními vedení, směrnicemi a nebo čímkoliv obdobným. Konkrétně kontroly vozidel, osobních věcí při vstupu a výstupu a to nejen vlastních zaměstnanců, ale i jiných firem (např. servis, dodávky atd), kamerový systém, kontroly požití alkoholu....... "musí" být řešeny zvláštním interním předpisem. MUSÍ je v uvozovkách, protože víme, jak to občas někde chodí a vypadá. Ale s tímto interním materiálem je povinnost zaměstnance seznámit. Musíte mít minimálně nějaký nařízení, že jste povinni se podrobit......... Znám firmy, a je jich spousta, kde četnost kontrol je přímo závislá na četnosti průchdu vrátnicí, tzn. POKAŽDÉ.
Bohužel lidská blbost je jako vesmír a závist asi ještě o kousek větší, takže......
Podle mě, je vážně nejlepší se tvářit nadšeně a velice ochotně a když tě nedejbože náhodou nezkontroluje, tak se mu ke kontrole vnutit. Ono je baví buzerovat, dokud je odezva a vidí, že tě sere. Když nebudeš nijak reagovat a on získá pocit, že ti to ale vůbec nevadí, přestane ho to bavit. kreténa.
Tak hodně štěstí a pamatuj, že nás může nasrat jen inteligent......Takže vlastně nikdo
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
Vojda

Věk: 58
Motorka: VT750

|
|
Honzo napsal jsi to uplně přesně
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Jast

Věk: 80
Motorka: Honda VT 600 C PC21

|
|
Stát je po dvacetiletém budování kapitalismu před bankrotem a ty se trápíš jestli máš v baťohu šroubek nebo matičku? Povznes se nad to a mysli na jaro až ti pod zadkem bude bublat Shadowka ahoj.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Míra

Věk: 55
Motorka: VT 1100 C2

|
|
Např u nás musí být po dechové zkoušce vypracován protokol.Sice pouze jednoduché P-pozitivní nebo N-negativní,ale už je na to formulář a musí být podepsán tím kdo zkoušku nařídil+tím kdo ji provedl+svědkem zkoušky.Myslím,že u vás to bude podobné tak zkus mrknout do těch směsnic,určitě to nebude jednoduché fouknutí bez zápisu,tak ho vyžaduj.Hodně štěstí
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Honza_C

Věk: 66
Motorka: Kawasaki VN 1500 Clasic Tourer

|
|
Správně Míro. Protokol MUSÍ BÝT VŽDY a beze svědků nelze. A pokud vrátní - strážní prováděli dech. zkoušku sami, museli bezodkladně informovat nadřízeného kontrolovaného pracovníka a technika BOZP s předáním protokolu - ů. Bezodkladně - např hned ráno, pokud to bylo např. po noční.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
petr.ccc

Věk: 52
Motorka: Honda Shadow VT600

|
|
Pracovník bezpečnostní služby ale nemá nárok prohledávat osobní věci jako je třeba "baťůžek". Může požádat o nahlédnutí, případně o vyložení věci z batohu či zavazadla. To ovšem pouze na místě k tomu určeném a né na veřejnosti. Test na alkohol provdět může pouze jeli to dáno jeho smětnicema a v pravidlech podniku. Každý podnik mí právo na svoje pravidla ale pouze do určité hranice, aby nedošlo k narušování osobní svobody. Kdyby někdo z bezpečnostní agentury holou rukou prohledával vtitřek batohu, porušil zákon. Klidně bych si na něj stěžoval a ještě bych tvrdil, že mi odcizil peněžný obnos .
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jerry
President

|
|
Žádal při prohlídce osobních věcí rukavice.
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Lexani
|
|