Autor |
Zpráva |
Jenda
Anonymní
|
|
Ahoj kluci rád bych se podělil z provedením STK na Ostravsku.Včera jsem volal kolegovi na Ostravsko,který je už nějaký ten pátek motorkář a říkal mi toto.Přijedu na technickou hned mi vzal doklady ke kontrole a první co se mu nelíbilo řidítka ,vytahl metr z kapsi a prohlásil.:" jsou o 15cm delší co stím budem dělat?"Kolega má ladáky a to ho nezajímalo zkontroloval čísla a poté se mě zeptal ,že chce vydět lékarničku a jednu náhradní pojistku."Koukal jsem jako vůl,sáhl jsem do rolky a vytáhl lékarničku,otevřel jsem boční pravý kryt u moto kde je elektro instalace a 10minut jsem ukazoval a vysvětloval, že dvě jsou tam nasunuté jako reservní.Zakrotil hlavou a řek, že MUSÍ UDĚLAT DVĚ KOLEČKA KOLEM HALY!!!! To mě zarazilo,ale pro klid jsem nic nenamítal proto ,že už jsem se vyděl za bránou."Kontrolor" se projel zastavil u mě a znova začal, co uděláme s těma řidítkama,?(moto je stavba a má rovné řidítka ,aby jste věděli proč tomu č........ se pořád nelibily)Pak vytáhl ruce z kapes a decentně mi naznačil rukama ,že mám něco donést a že tu je do půl páté.Kolega takovou kontrolu nikdy nezažil to pro klid zašel pro tu lahvinku a ty doklady si nechal u sebe,aby měl jistotu ,že ta lahvinka bude. Když přicházel k té hale s STK, už z dálky ho ten dotyčný "kontrolor" navygoval kam má přesně jít,aby ho nezachytili kamery.To je vše a co říkáte na tu okružní jízdu?Čau Jenda
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jára Cimrman

Věk: 72
Motorka: BMW R1100R

|
|
Nejhorší srážka je s pitomcem a pomůžeš si že ho práskneš - bohužel, začíná to u politiků a končí u posledního vola s razítkem M.P.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jerry
President

Věk: 57
Motorka: VT750C

|
|
Bez komentáře.
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Fananek-Jarda

Věk: 49
Motorka: vt 750 shadow c - us verze

|
|
Nikdy bych nepujcil svoje moto kdejakemu vopruzovy at je to policajt ci borec na stk - kdyby nekde zalehl a zjistilo se ze nema na to noty co pak a hlavne kdo te zacvaka nahradu skody ? Takze bych se tam snim kurevsky pohadal a hnedka vyvolat nadrizeneho a vse resit snim - nikdo na stk te nemuze nutit k zapujceni motky
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Fiti

Věk: 48
Motorka: Honda VT 750 DC

|
|
Dnes jsem byl na STK cca 15 minut a hotovo.Laďáky,blinkry že svítí se světlem,pneu jiné šířky nic neřešil.Jen vin.číslo s kontroloval.Je to jenom otom na koho člověk narazí.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BEECH
jednatel

Věk: 68
Motorka: VT 1100 ACE

|
|
A to ti to ani nepoložil- což by se teoreticky mohlo stát, to bych byl pak zvědavý, z čeho by se platila případná škoda
|
|
|
|
_________________ Over the bridge where you start to believe
Down at the edge of the rainbow
Dark is the night though it's in another time
Follow the light of your shadow
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
BEECH
jednatel

Motorka: VT 1100 ACE

|
|
Ještě jsem chtěl dodat- neexistuje, aby mi tam na ní někdo sedl, nebo se dokonce projížděl, na druhé straně, pokud tam máš nějaké díly nehomologované, tak je asi třeba přivřít očko
|
|
|
|
_________________ Over the bridge where you start to believe
Down at the edge of the rainbow
Dark is the night though it's in another time
Follow the light of your shadow
|
|
 |
     |
 |
Nerviq

Věk: 46
Motorka: VT 750 C4

|
|
Dle zakona ma udelat motozkousku jizdou,ale poprve slysim ze by to nekdo udelal,byl jsem tam minuly tyden a za deset minut jsem byl v na ceste
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
fata

Věk: 41
Motorka: Honda VT 750 C2 Shadow

|
|
A které STK to bylo ať vím kde nejet. třeba do PM Díky.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
buc99

|
|
jsem z Havířova. byl sem na STK mám laďáky jiné řídítka a různé blbůstky a prošel jsem v poho. dělal to nějakej děda a říkal že to k takové mašině patří.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Jenda
Anonymní
|
|
Zdar kluci ta "komedie" se stala mezi Opavou a Ostravou a dokonce byl ten zmetek v sobotu na srazu motorek na Stříbrnem jezeře.Volal mi kolega ,že to nechápe,aby motorkář dělal motorkáři peklo a ještě si přijde klidně na sraz.Tak se mějte a pozor na srážky z volem!!!! Jenda.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
fata

|
|
Jenda napsal: | Zdar kluci ta "komedie" se stala mezi Opavou a Ostravou a dokonce byl ten zmetek v sobotu na srazu motorek na Stříbrnem jezeře.Volal mi kolega ,že to nechápe,aby motorkář dělal motorkáři peklo a ještě si přijde klidně na sraz.Tak se mějte a pozor na srážky z volem!!!! Jenda. |
Tak ten má ale odvahu. Třeba se chtěl projet na všech motorkách na sraze. A potom lepit červenou nálepku na SPZ. Mezi Ostravou a Opavou je široký pojem ja Jezdím do Bílovce. Jednou se mi stalo že taky se mu na JAWĚ nelibily říditka byly o trochu širší a zvedlé a měl ještě par dalších průpovidek že to mám opravit a prijet se stím později ukázat. Ale nalepil mi červenou placku tak jsem na něho kašlal a už jsem nepřijel.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
Jenda
Anonymní
|
|
Čau fato, já nechci psát konkretní místo ,kde se to odehrálo ale Bílovec to není.Nevím kdo všechno chodí na ty stránky a adresu vyhledat toho mého kamaráda na STK není problém a pak se mu mstít,protože toho dotyčného by to stálo místo.Mě se stala taková malá nepřijemnost asi před patnácti lety na STK V Opavě v Jaktaři ještě z mou 120kou.Prošel jsem celou kontrolou a před nalepením známky mě požádal ten mechanik,že vyskouší ještě jednou brzdy,já jsem souhlasil,on zajel na konec haly tam kde se kontrolují nákladaky rozjel se a dupnul na brzdu tak,že udělal hodiny a v nápětí praskla brzdová trubka.Po té mi zdělil že si to mám opravit na místě nebo nechat odtáhnout,protože po vlastní ose bez brzd jed nemůžu.Ještě mi řekl že můžu být rád že se to stalo tady na hale a né někde na cestě a pokud bych to stihl opravit ještě dnes tak nemusím znovu platit STK.
Uznávám,že v něčem měl pravdu ale byla to tenkrát nepřijemná situace.čau Jenda
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
fata

|
|
Jenda napsal: | Čau fato, já nechci psát konkretní místo ,kde se to odehrálo ale Bílovec to není.Nevím kdo všechno chodí na ty stránky a adresu vyhledat toho mého kamaráda na STK není problém a pak se mu mstít,protože toho dotyčného by to stálo místo.Mě se stala taková malá nepřijemnost asi před patnácti lety na STK V Opavě v Jaktaři ještě z mou 120kou.Prošel jsem celou kontrolou a před nalepením známky mě požádal ten mechanik,že vyskouší ještě jednou brzdy,já jsem souhlasil,on zajel na konec haly tam kde se kontrolují nákladaky rozjel se a dupnul na brzdu tak,že udělal hodiny a v nápětí praskla brzdová trubka.Po té mi zdělil že si to mám opravit na místě nebo nechat odtáhnout,protože po vlastní ose bez brzd jed nemůžu.Ještě mi řekl že můžu být rád že se to stalo tady na hale a né někde na cestě a pokud bych to stihl opravit ještě dnes tak nemusím znovu platit STK.
Uznávám,že v něčem měl pravdu ale byla to tenkrát nepřijemná situace.čau Jenda |
Ahoj Jendo nejsem mstivý člověk věřím ale že se najde kretén na jaždé STK ale, když už jsi tady z okolí tak bysme mohli aspon udělat vyjížku po okolí nebo si solorider?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Standa

Věk: 63

|
|
Zujal mě Jendovo příspěvek.Nemám právní vzdělání,ale pracuji dloho v oblasti bezpečnosti práce a tohle je zajímavá situace za léta praxe vím ,že na všechno je třeba podepsané lejstro. Především při vstupu a zaplacení příslušného poplatku uzavírate se stanicí tech. kontroly smlouvu o dílo. 1.Technik (zaměstnanec)musí mít příslušné oprávnění k řízení takovéhé vozidla, 2. Jako zaměstnanec musí mít příslušné školení k řízení takového vozidla a hlavně doklad o školení !!! 3.Musí být schopen tyto doklady předložit při předání vozidla k jízdě a podepsat předávací protokol !!! Dovedete si představit,že přijede tatra na stk a technik při zkošení brzd na válcích projede branou a přejede chodce a pak se zjistí,že měl řidičák jen na osobák ? Nikdy jsem se za 35let motorkaření s takovým blbcem nesetkal,že by chtěl řídit moji motorku ,ale stát se to mě určitě bych to použil. Motorka,doutník a milenka se nepůjčují.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
bob

Motorka: VT600

|
|
Minulý rok jsem dělal STK na honda 600 VT.Objel jsem 4STK.Havířov,Šenov,Petřvald,Stonava.Všude vadilo něco jiného.1 řídítka rovne,osvětlení spz mam tam led,potom směrovky velikosta mračítka a nakonec světlo.Když jsem se vytočil a zeptal se jestli někdo aspoň vyzkouší jestli brzdi nebo neteče někde olej,nebo ojeta pneu.Tak se urazili.Nakonec jsem musel dát všimné.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
buc99

|
|
Tak to se divím bobe žes měl problém. Dělal jsem stk u rondlu v Havířově a vše bez problému. Ještě se těšil na zvuk laďáků
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
goldi

Věk: 67
Motorka: Honda VT 1100 Shadow spirit

|
|
bob napsal: | Minulý rok jsem dělal STK na honda 600 VT.Objel jsem 4STK.Havířov,Šenov,Petřvald,Stonava.Všude vadilo něco jiného.1 řídítka rovne,osvětlení spz mam tam led,potom směrovky velikosta mračítka a nakonec světlo.Když jsem se vytočil a zeptal se jestli někdo aspoň vyzkouší jestli brzdi nebo neteče někde olej,nebo ojeta pneu.Tak se urazili.Nakonec jsem musel dát všimné. |
ČR je nejzkorumpovanější stát,všimné je jaksi nutností,pokud nemáš na STK známého.Já ho měl,jen dali štempl,nálepku a jel sem.Ale všimné jsem dal stejně,už jenom proto,že jsem tam byl
|
|
|
|
    |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Jára Cimrman

Věk: 72
Motorka: BMW R1100R

|
|
Bohužel je to tak a je to snad čím dál horší, každej Vůl s razítkem má nataženou ruku M.P.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Petr

Věk: 58
Motorka: VT1100 C3

|
|
MILOSLAV POHL napsal: | Bohužel je to tak a je to snad čím dál horší, každej Vůl s razítkem má nataženou ruku M.P. |
a bohužel kdejakej vůl mu jí ochotně naplní
|
|
|
|
      |
 |
|