Autor |
Zpráva |
Michal Medvěd

Věk: 65
Motorka: Honda Shadow VT600C

|
|
Tak jsem koupil nové gumy a při sundávání kola v garáži mě napadlo co bych dělal když někde na cestě píchnu. Sundat kolo at přední či zadní v garáži neni žádná maličkost. Co tedy dělat když nedej bože píchnu?
Vozím s sebou ten spray ale bůh ví jak funguje na kolo s duší. Podělíte se se zkušeností v takové blbé situaci?
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Petr

Věk: 58
Motorka: VT1100 C3

|
|
píchnuté kolo u auta jsem několikrát opravoval pomocí spreje. Motorku zatím nikdy. Používám to s úspěchem i na duše u kopacích míčů /ve velkém/.
říznutá duše se po natlakování dost často roztrhá, drobné díry utěsní dobře, vynikající je na netěsnosti kolem ráfků u bezdušových pneu. Doporučuji každému kdo má auto, moto, nebo kolo. Zalepilo to pneu s 11ATM.
|
|
|
|
Naposledy upravil Petr dne út 07 duben, 2009 11:06, celkově upraveno 1 krát
|
|
 |
      |
 |
petr.ccc

Věk: 52
Motorka: Honda Shadow VT600

|
|
Taky jsem se pohrával s tou myšlenkou. Mám i ten sprej na opravu a věřím že bych s tím dojel někam, kde by mi pomohli. Výhoda je, že dobrý motořkář nenechá jiného motorkáře ve štychu. Pokud se tím budeme řídit, tak se pomoc vždy najde.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
Michal Medvěd

Motorka: Honda Shadow VT600C

|
|
Ještě k tomu spray. Tak jsem ho použil v autě. Gumu to zalepil a nafoklo na cca 1.5 ATm. Pak jsem to u první pumpy dorazil. Kámoš co má autoservis mě na můj dotaz co dál hned pozval doservisu. To co jsem viděl uvnitř gumy mě trochu zarazilo. Druhý den od nastříkání ještě uvnitř kola zbylo tak deci bílé tekutiny která smrděl jak zkažené vejce. Navíc byla guma celá uvnitř oblemtaná. Již po 1 dni bylo obtížné gumu sundat. on ji pak něčim uvnitř umyl a díru zalepil. Tak moje doporučení je nastříkat a hned jet pokud to jde do nejblžšího pneuservisu. To ale v autě, na motce s duší to teda nevim. Doufám že to nikdy nebudu potřebovat.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Grizzly
Kapitán

Motorka: VT 600

|
|
duše to odnese v každým případě, srey je taky jenom na dojetí !!!
|
|
|
|
 |
     |
 |
Honza P

Věk: 66
Motorka: VT750C2

|
|
 |
    |
 |
Lexani
|
|
|
|
 |
petr.ccc

Věk: 52
Motorka: Honda Shadow VT600

|
|
Ale nějak jsem nepochopil, jestli to je i na duše. Jinak to vypadá suprově.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jára Cimrman

Věk: 72
Motorka: BMW R1100R

|
|
Chybí mi zmínka o tom jak dlouho po naplnění to funguje, co za takový dva roky? A ještě duši při výměně gumy hodit do popelnice, nebo že by byla použitelná Já až píchnu volám svoji odtahovku
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Anonymní
|
|
Dobré téma na začátku sezony...
Mám s tím zkušenost, co se týká bezduší jak u auta i u motky. Na bezdušovky /auto-moto/ se dá přípravek použít a potom rovnou do servisu, páč se stane co psal Michal. Na bezdušovky, pro toho kdo je trošku technicky zdatný je možné použít lepící knot /sada cca 100,--Kč/ a pneu dohustit. Tohle ovšem platí to v případě že najdeme "díru". Jinak Ultra Seal je určen pro bezdušovky..
Se sprayem na defekt u našich motorek je to trochu obtížnější.. uvědomme si , že je uvnitř duše a co s ní dělá onen předmět než zastavíme?
Mám s tím osobní zkušenost z loňska. S kamarády se vracíme od paní Kateřiny a náhle dvě motorky zůstali někde v dáli... Zjistili jsme, dvě užitečné věci, a to 1.) že jezdit po krajnici se opravdu nevyplácí protože 2.) jsou tam hřebíky...
Napřed je potřeba předmět najít a vytáhnout, potom lze na dojetí použít spray..
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
HondaMCH
|
|
|
|
 |
BEECH
jednatel

Věk: 68
Motorka: VT 1100 ACE

|
|
Honza P napsal: | ahoj, kdo máte problém s pneu a lepením koukněte na tyto stránky ,
http://www.motorkari.cz/cestovani/akce-predstavujeme/ultraseal-video-12346.html |
Asi před 4-5 lety to bylo na výstavě Motocykl, výrobek je původně pro US Army a pokud jsem mohl posoudit tak fungoval spolehlivě, chlápek tam do gumy přede mnou narval šroubovák, pak ho vytrhl, a asi po 1/4 vteřinovém zasyčení bylo zalepeno- podmínka je, že se kolo musí točit, aby se kapalina rovnoměrně rozprostírala po vnitřku
|
|
|
|
_________________ Over the bridge where you start to believe
Down at the edge of the rainbow
Dark is the night though it's in another time
Follow the light of your shadow
|
|
 |
     |
 |
medabeda
Anonymní
|
|
Zkouška asi před 5lety se naskytla .Tak jsem protřepal,naplnil a poté jezdil,jelikož tekutina se dostávala do průrazu a poté tuhla(asi směs kaučuku a bůh ví čeho),až byl pokoj a zalepeno .Jinak uvnitř pneu je fakt smrad
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|